Home »

 
 

Tudástár

 

 

large_imazaszlok_himalaja_nepa 608x314l

 

Megbízás előtt segít eligazodni s felkészülni. Megbízás után az ügy folyamatának leírása az iránytűd. A szerződésekhez és a teljesítésekhez használt iratmintákat letöltheted. A kapcsolódó linkek és jogszabályok oldala a portálokhoz hasonlóan navigál, könnyíti a keresést és az ügyintézést. Ügyvédeknek is.

 

Pénzügyi vállalkozásoknak, részvénytársaságoknak

A PSZÁF, BÉT, KELER oldalak a pénzügyi vállalkozásoknak, részvénytársaságoknak általános információkat ad az engedélyezési eljárásról, a részvények előállításáról és a tőzsdei bevezetés legfontosabb szabályairól, az ügyintézés menetéről.

 

Földhivatal

Az ingatlannyilvántartási eljárás folyamatát, a tulajdoni lap igénylést, a bejegyzési eljárást,  a jogorvoslatokat és más ingatlanszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati kérdéseket olvashatsz itt.

 

Cégbíróság

Az elektronikus cégeljárás folyamatának előzetes ismerete időt és pénzt takaríthatsz meg  vállalkozásod számára. Az eljárás teljesen automatizált, amint megvannak a társasági szerződésminta alapján kötelező adatok a cégalapításhoz illetve módosításhoz. Legcélrevezetőbb tehát a társasági szerződésmintával kezdeni a folyamat áttekintése után.

 

Iratminták

Egyes tipikus, általános szerződéseket feltöltöttem, főleg ahol nem kell ügyvédi ellenjegyzés.

Az ügyfél és a megbízás adminisztrációjának, a letétkezelésnek valamennyi iratmintája megtalálható. Az ügyvédi ellenjegyzést igénylő szerződések, okiratok között a társasági szerződések és az alapító okiratok jogszabály szerinti iratmintái főként a cégalapítás előtt jelentenek segítséget. A szerződések teljesítéséhez használt nyomtatványokat pl. átvételi elismervény, birtokbaadási jegyzőkönyv stb. letöltésével egyszerűsödik a szerződés végrehajtásának dokumentálása is.

 

Ügyvédeknek

Az ügyvédi hivatás és tevékenység jelentősen átalakult a digitális-elektronikus forradalom következtében. A jogkeresők számára az interneten ugyan minden elérhető, a kereséshez szükséges idő azonban sokszor végeláthatatlan és kiszámíthatatlan. Jó, ha minden egy helyen van, ami az ügyvédi munkát segíti. A portálszerű oldal jó iránytű a napi klikk rutinban.

 

 

Linkek, jogszabályok

A keresési időd a szűrt, ellenőrzött és hatályosított jogi információkkal itt is lerövidül és tematikusan hamarabb célba érsz. A gyakorlati alapokon épülő linktár és jogszabálytár navigál, a fókuszt megtartja, mindemellett a megtakarított időt a megbízás tárgyára, a szerződésre érdemben hasznosíthatod.